A las nubes en Salta
Door: Vincent
Blijf op de hoogte en volg Vincent en Nanja
02 November 2008 | Argentinië, Salta
Vanuit Salta weer een berichtje. Het is zondagavond, nog een kleine dag voordat ik het noordwesten verlaat. Morgenmiddag om 3u neem ik de bus naar het meest noordoostelijke puntje Puerto Iguazu. Daar kom ik dinsdag rond 1u ´s middags aan, oftewel een busreis van 22u. Mijn record hier! Eindelijk die kant op!!! Woensdag en donderdag ga ik de geweldige watervallen bekijken. Ik kan niet wachten, misschien wel het mooiste plekje van Argentinië.
Wat heb ik de afgelopen tijd gedaan? Ik ben naar Tucuman geweest, leuk maar niet boeiend. Een excursie gedaan in de omgeving. Zonde van het geld, maar goed. Donderdag aangekomen in Salta en deze stad bruist. Salta of La linda zoals het noemen, de schoonheid, is zo mooi omdat het niet verpest is door de Spaanse invasies. Oftewel hier wonen andere mensen, geen gemiddelde Argentijnen, nee meer mensen die lijken op Bolivianen, Peruanen, Inca-achtig. Prachtige mensen, geweldig om naar te kijken, dus speciaal voor Jan deze keer ook wat fotos ertussen vanaf het terras: http://www.mijnalbum.nl/Album=HTHM4IMA
Vrijdag zijn we naar de Nubes geweest. Een excursie uit Salta de hoogte in. We wilden eerst de trein nemen, maar die was zo belachelijk duur dat we een busje genomen hebben die dezelfde weg nam, en nog extra dingen bezocht, zoals de zoutvlaktes in de buurt. Geweldig! Check de fotos: http://www.mijnalbum.nl/Album=CZ648YBY
Voor Marijn nog even de klokupdate. Ik zat in de provincie Tucuman, ging vier uur noordwaarts (te vergelijken met zuidholland/noordholland), toen moest de klok een uur terug, omdat Salta niet meedeed. Maar als ik dinsdag de oostkant bereik moet de klok wel weer een uur vooruit, dus dan heb ik nog maar drie uur verschil met jullie. Snap je het nog Marijn?
Vandaag zijn we ook de berg net buiten het centrum op gegaan en heb genoten van een prachtig uitzicht, zie wederom de fotos. Was vandaag weer een rustig dag. Was wel nodig want we hadden vrijdag iets te hard gefeest hier (lag om 5u in mijn bed) en had iets langer nodig om bij te komen :P Misschien wel goed dat Roald nu de andere kant op gaat, richting Cordoba, en ik weer alleen verder ga, dan kom ik minder in de verleiding. Alleen wel jammer dat ik nu weer een paar dagen geen truco kan spelen. De tussenstand is ondertussen zo´m 400 tegen 380 dus ik heb nog wat goed te maken.
Voor pa en ma, geniet van jullie paar dagen in Engeland, want mam, over een paar dagen moet je hem een maand missen. Vin en Els weer bedankt voor jullie updates van ZZ, hoewel ik ze soms niet meer kan zien :) Frank en Marieke, bedankt voor jullie msnetjes en mailtjes. Marise ook bedankt voor elke keer weer je trouwe reacties (leg jij Marijn voor de zekerheid nog even het klokverhaal uit ;) en je moet die reis zeker gaan maken want dit is een ervaring om nooit meer te vergeten. Verder natuurlijk dank iedereen die zo nu en dan een zinnetje schrijft wat weer een glimlach bij mij oplevert als ik de mailbox open. Pas als je reist merk je hoe je zulke kleine stukjes waardeert. ps, collega´s nog maar 6 weken dan help ik jullie weer AAN de tafelvoetbalverslaving. Ik hoor dat het niet helemaal meer loopt daar.
Waarschijnlijk vergeet ik nog een hele hoop te schrijven wat ik vandaag in mijn hoofd had, nou ja, dat komt de volgende keer wel weer. Hou jullie taai allemaal, groeten uit het bloedhete Argentinië,
Chau, Vicente!
oja, Miloutje, succes met je laatste weken stage in Bariloche, zie je snel weer!
En Nan, ik mis jou ook heel erg schat, maar het duurt niet lang meer. Tot snel.
03 November 2008 - 09:26
Ciel:
Jaja, geef Roald maar de schuld............ ouwe zuipschuit!
Enne, er wordt al voorzichtig geoefend met het tafelvoetbal op Obrecht 2, dus maak je borst alvast maar nat!
Blijf genieten, groeten uit koud Holland (nachtvorst)!!
XXX -
03 November 2008 - 11:12
Vincent En Nanja Giesbert - De Haan:
Hee moppie, ik weet altijd alles al wat je schrijft hier! Maar het blijft zo onwijs leuk om het zo weer terug te lezen. Ja dat uitbundig feesten is niet zo handig ;), gelukkig zal je pa je wel even afremmen, hahahaha :). Ik wens je enorm veel plezier bij Iguazu en probeer die helicoptervlucht te maken!!! In Noorwegen was dat ook zo enorm gaaf :D. Lieverd, spreek je snel weer en idd nog maar 6 weken... Dikke kus van Nan -
03 November 2008 - 12:03
Schone Ma Hennie:
Hee Vincent, lang niet een berichtje van ons gehad, maar dat kan gebeuren, vakantie naar Turkije zat ertussen natuurlijk, die wel wat heeft tegengezeten maar dat heb je ongetwijfeld van Nanja gehoord. Nu gaat alles gelukkig weer goed en we gaan het dunnetjes over doen in mei of juni en hopelijk blijft bij André dan alles erin, maar daar kan jij over meepraten als ik alles zo lees en van Nanja hoor.........
Maar bij André lag het niet aan de drank, hahaha, dus foei Vin, dit had ik toch niet van je verwacht hoor en idd, je vader zal het wel indimmen, alhoewel....mischien krijgt ie ook wel de smaak te pakken en doet ie gezellig met je mee.
Binnenkort mag ik 8 keer aan de bak als Piet dus ik kan er weer tegenaan, ze hebben flink tekort aan Pieten, zo'n tekort dat ze er één van 81!!!!!!!hadden ingezet. Stom he, zie je dat al voor je, een piet van 81, hahaha, jammer genoeg brak ze afgelopen week haar heup dus van dat schouwspel zullen we nu niet kunnen genieten, ik wilde je al bijna terug laten komen om mee te genieten, wat dat betreft ga ik het dit jaar nog aankijken en als het zo gezellie blijft doe ik volgend jaar denk ik niet meer mee. Geniet nog lekker van je reisje en vooral van de mooie watervallen, maak maar weer mooie foto's zodat wij ook weer mee kunnen genieten. Dikke knuf van André Hennie en Sven en natuurlijk dikke koppies van Pitou en Yoda. -
03 November 2008 - 12:33
Eveline:
Lieve vincie,
Fantastisch weer die foto,s, vooral die van de zoutvlakte. Hoe lang zijn jullie daar mee bezig geweest voordat ze er zo uitzagen.
Je vader is druk bezig met de voorbereidingen.
Hebben gisteren kleding uitgezocht, maar wat neem je mee?
Hij heeft nu van alles wat klaarliggen,
maar eerst nog even naar Oxford en daarna gaat het dan eindelijk gebeuren.
Liefs mams
03 November 2008 - 13:58
Jan:
Hoi Vince,
ik geloof dat mijn opmerkig over foto's vanaf het terras niet helemaal over gekomen is. Jouw nieuwe foto's laten alleen maar of oude vrouwen zien (of word ik zelf oud?) of marktkraampjes of standbeelden.
Of is het zo, dat er in Salta geen vrouwelijk schoon rond loopt... -
04 November 2008 - 12:46
Marieke:
Hoi Vincent,
Graag gedaan hoor van die mailtjes en msjes(?) Ik merk aan je schrijven dat je het met het reizen steeds drukker krijgt!
We houden je op de hoogte van het leidse leventje hier, enne we gaan langzaam écht aftellen nu! Nog 40 dagen te gaan...
xx Marieke -
04 November 2008 - 18:24
Zussie:
En waar sta ik in alle bedankjes:( beetje jammer hoor:P
Nu moet ik natuurlijk wel een voor mijn zusje blog krijgen op jonginthecity he;)
Veel plezier nog deze twee weekjes, pa komt je bijna in het gareel trekken;)
(K) -
05 November 2008 - 14:59
Karin En Tanja:
hola! leuk verhaal weer.. we volgen jou natuurlijk ook op de voet!we gaan morgen naar mendoza, we lazen iets van jou over een mooi hostel met zwembad.. deze backpackers willen daar misschien wel heen. heb je een naam voor ons? en je e-mail, dat is wel handig!oh ja en die fietstocht in combinatie met wijn proeven, was dat echt 40 km (!) of heb jij een andere uitgezocht? naam is welkom...
have fun!
xx karin en tanja
email:passafleur@hotmail.com -
05 November 2008 - 19:53
Yvonne:
Jeetje Vincent,
wat gaat de tijd snel. Ik begrijp dat je vader al heel binnenkort naar je toekomt en mee gaat genieten.
Inderdaad, de 'flow' is volgens mij uit het tafelvoetbal in Obrecht 2, maar dat is natuurlijk weer snel op te pakken als jij terugbent. PMW en leerlijnen zijn nu de uitdagingen!?
Heb je daar in Zuid-Amerika ook nog iets van de USA verkiezingen meegekregen?
En.....hou het nog even vol zo zonder je collega's! Voordat je het weet sluiten we je weer in de armen, met of zonder een borrel.
Groeten Yvonne -
06 November 2008 - 19:15
Marco:
Hoi Vincent, mooie verhalen en foto's joh. Heel veel plezier daar in het z-Amerikaanse zonnetje. Neem ergens een beetje zand mee voor mij als je wilt. Ik spaar dat spul. 50 ml is genoeg, wel even noteren waar je het hebt meegenomen...
Marco -
07 November 2008 - 16:02
Marise:
Ha Vince,
ik zal je nog even opdaten met het plaatselijke uit Leiden.....ook best boeiend!!
Er is zojuist een paar uur geleden een trap ingestort in het Sieboldhuis :( niet zo mooi dus!
Er stonden wel vijf ambulances,3 brandweerwagens en 2 politieauto's en 2 politiemotoren oja en een politiebusje en dan reden er nog ambulances af en aan.
Het Rapenburg stond dus wel vol zoals je begrijpt...em aan de overkant de ramptoerist.
Wordt vervolgd.....
(als het in de krant staat morgen!)
xxx -
07 November 2008 - 19:53
Nanja:
Oooh, dat hoorde ik maar langs m'n werk gaan en daarom al die wagens op de hoek van het Rapenburg en het Noordeinde!!!! -
08 November 2008 - 21:17
Milouda!:
Vinnie!
Nog 1 weekje stage!! Ben er echt aan toe om Bariloche even te verlaten! Ben vooral druk bezig met mijn geld uitgeven aan mensen die het nodig hebben! (de sponsoractie) Maar dat is nog knap lastig want spullen die we ndig hebben zijn hier niet te krijgen. Hoop dat het nog lukt in een weekje!
Super dat het allemaal goed gaat! Ben erg benieuwd naar je Iguau verhalen.
19 en 20 november ben ik aan het reizen over Linea Sur en Vertrek meteen daarna naar Las Grutas (ff dagje strand pakken) en Puerto Madryn! Hoop dat jij er ook rond die tijd bent!
Geniet ervan dikke kus vanuit Bariloche! -
10 November 2008 - 15:11
Karen:
Hoi Vincent!
Je hebt het leuk zie ik... bedankt nog voor je berichtje. Ik vermaak me goed in de schakelstroom. Veel plezier met je vader! xkaren -
10 November 2008 - 17:35
Diane Postma,:
Hallo Vincent,
Ja,ja de laatste weken breken aan voor je. Maar wat leuk, dat je vader naar je toe komt. Maar wie past nou op wie?Grapje hoor aan ieder die dit leest. Geniet nog even van dat mooie land en heb je al een warme kleding bij je voor je aankomst in ons kikkerlandje?
Groetjes Diane -
13 November 2008 - 09:59
Marieke:
Hoi Vincent,
Volgens mij snap je die klok-update zelf nog niet helemaal! ;)
Mij een beetje uit mn slaap houden met je ge-sms!!! GRRRRR....
Groetjes Marieke