Mendoza en meer... - Reisverslag uit Mendoza, Argentinië van Vincent en Nanja Giesbert - de Haan - WaarBenJij.nu Mendoza en meer... - Reisverslag uit Mendoza, Argentinië van Vincent en Nanja Giesbert - de Haan - WaarBenJij.nu

Mendoza en meer...

Door: Vincent

Blijf op de hoogte en volg Vincent en Nanja

27 Oktober 2008 | Argentinië, Mendoza

Hola todos,

Mendoza, het Barcelona van Argentinië. Wat een vreselijk mooie, schone en heerlijke stad.

Nadat ik uit San Rafael vertrokken was (http://www.mijnalbum.nl/Album=BBR3SU87) had ik met Roald afgesproken in Mendoza. Aangezien er hier geen hospitalitymensen reageerden moest ik het dan maar met een hostel met zwembad doen. Zeer vervelend, en dat voor een tientje per nacht. Het werd de dag daarna nog vervelender toen we fietsen gingen huren en we de wijntoer deden. Ja, Mendoza staat bekend om zijn wijnen en dus moesten we wel 5x stoppen om op een boerderij, in de 30gr zon, verschillende wijnen te proeven. We weten dat we ´s avonds zijn teruggekomen in het hostel, alleen niet meer precies hoe: http://www.mijnalbum.nl/Album=8XUWNJQZ

De dag daarna hebben we de dierentuin van Mendoza bezocht, de grootste van Zuid-Amerika, echt fantastisch. De leukste attractie...waren wij, toen er twee schoolklassen pubers voorbij kwamen en ze die lange Europese jongens toch wel erg leuk vonden. ´Hello, were ar joe from´, ze wilden nog net niet met ons op de foto. Nu weten we hoe die andere aapjes zich voelen: http://www.mijnalbum.nl/Album=OOHDXFVS Ook ´s avonds nog door het levendige centrum gelopen en op een terrasje uren getrucoed, bier gedronken, gegeten (de slechtste pizza ooit) en vrouwen gekeken. (Sorry Nan, maar we zijn er eindelijk achter waar ze alle knappe meiden uit Bariloche hadden verstopt...hier!!!)

Op een gegeven moment hebben we toch maar Mendoza achter ons gelaten, ten eerste omdat het té verleidelijk was, en ten tweede omdat we nog een uitgebreid schema hebben. We gingen op weg naar San Juan (werd uiteindelijk La Rioja), want daar in de buurt zitten twee fantastische nationale parken. Gister de hele dag een excursie gedaan en het was adembenemend. Het ene park is beroemd omdat hier nog zoveel overblijfselen van de dino´s zijn en het net een maandlandschap leek: http://www.mijnalbum.nl/Album=LUXMWDD6 de ander is net de Grand Canyon: http://www.mijnalbum.nl/Album=HK48MZIQ

Voor Marijn, om je hoofd nog iets meer op hol te brengen, bij jullie is de klok een uur terug gegaan, maar de provincies waar ik nu ben hebben besloten niet mee te doen met de rest van Argentinië. Oftewel hier is het tijdsverschil dus nog 4u, maar als ik over een week aan de oostkant van Arg kom, die wel meedoen, is het verschil nog maar 3u. Snap je? De provincies hier bepalen namelijk zelf wel of ze aan de klok gaan draaien.

Op dit moment zit ik in Catamarca, net als San Juan en San Rafael een vrij zinloos plaatsje, maar ook dat moet je gezien hebben. Voor degene die de kaart bijhouden: vanavond vertrek ik naar Tucuman wat een belangrijke plek in de geschiedenis inneemt. Eind van de week ga ik naar Salta waar ik Roald weer ontmoet en waar we de Trein naar de wolken nemen (google maar op tren a las nubes). Rond begin november ga ik naar het oosten en zal rond de 3 of 4 de prachtige watervallen van Iguazu zien. Dan komt zaterdag de 15e mijn vader eindelijk deze kant op, en over 8 weken zit ik alweer thuis en moet ik weer een baan gaan zoeken...

AAAARRRRRGGGGHHHHHHH!!!!!

• 27 Oktober 2008 - 19:23

Nelleke:

He joh gek: genieten en niet al te veel vooruit denken!!!!

• 27 Oktober 2008 - 20:49

Karin En Tanja:

hee vincent.. top je verhalen, zijn nu in puerto varas, morgen naar de vulkaan kijken en watervallen spotten. woensdan naar pucon, kijken wat daar te beleven is. verder hebben we erg veel zin in zon!brrr... en wijn natuurlijk haha

ciao ciao

karin en tanja

• 27 Oktober 2008 - 21:27

Marise:

klinkt erg leuk allemaal.....ik heb vandaag besloten dat ik binnekort ook een lange reis wil gaan maken, even wat anders aan mijn hoofd hebben en wat van de wereld zien....ik denk dan aan Australie maar dan wel met Marijn....in mijn eentje zie ik niet zo zitten....alleen is het geld een beetje een probleem.
    Je vader komt op mijn verjaardag aan bij jou!! :) dat is grappig :)
    Heel veel plezier nog!! Ik lees je verhalen graag! Kijk uit naar de volgende!
    Morgenavond komt Nanja Plukbeest bezoeken !
    X X X van Mij

• 27 Oktober 2008 - 22:18

Jan:

Jammer dat je geen fotoboek hebt aangemaakt van het uitzicht op het terras.... minstens zo inetressant als aapjes

• 27 Oktober 2008 - 23:10

Nanja:

Hahahaha, ik las je stuk bij Frank en Marieke en Frank wilde bijna precies hetzelfde schrijven als Jan net hierboven gedaan heeft :). Maar goed dat je toch besloten hebt de Treinreis te maken, want dat dilemma was toch wel erg lastig voor ons ;). Nou liefje, het einde is niet zo positief, zie het zo: over 8 weken ben je weer bij je schatje!!!!! Dikke kus van je schatje ;) xxxxx

• 28 Oktober 2008 - 09:24

Melina:

Vinnie, weer een super mooie foto's. Nog een par weken en dan komt paps naar je toe, dan is het uit met lang leve de lol hihi.
    (K)Kus

• 28 Oktober 2008 - 13:00

Ciel:

Op een van de foto's bij de wijnboeren staat een glas wijn: half vol. Mooie beeldspraak voor jouw leven en in het bijzonder deze reis!
    Blijf genieten, ik word steeds jaloerser.
    XXX

• 29 Oktober 2008 - 13:13

Mandy:

ah joh banen voor het oprapen haha.
    Ik zou nog maar lekker genieten van alle mooie dingen, voor je het weet zit je weer hier ;-) dat is anders gezellig haha
    wel gaaf al die belevenissen trouwens

• 30 Oktober 2008 - 12:28

Manoli:

Goh, wat heb jij het daar zwaar zeg! Gelukkig nog maar 8 weken -al dat mooie weer en die mooie dingen die je ziet ben je ook wel een keer zat ;-)

• 30 Oktober 2008 - 12:28

• 30 Oktober 2008 - 12:29

Manoli:

Tja, 1x was ook genoeg geweest..

• 31 Oktober 2008 - 16:37

Els:

Prachtig allemaal!
    Geniet nog maar heel erg veel van de laatste periode.
    Er is nog heel veel te zien in de wereld. Stond China nog niet op de verlanglijst?
    groet van ons allen

• 01 November 2008 - 00:21

Loutje!:

Vinnie!
    Zo te zien vermaak je je ook zonder mij in Argentinie! Jammer hoor! Nog twee weekjes stage en dan begint het reis avontuur voor mij ook eindelijk. Bariloche is geweldig maar Argentinie heeft meer te bieden! Hopelijk tot over drie weken! Geniet van alles want voordat je het weet ben je weer terug!
    Kus

• 01 November 2008 - 00:23

Nog Een Keer!:

Vet je Argentijnse shirt! Ik heb mijn dames shirt nog niet gevonden maar dat komt wel in BA. Hij staat in ieder geval goed.