Pa in Argentinie
Door: Vincent
Blijf op de hoogte en volg Vincent en Nanja
17 November 2008 | Argentinië, Buenos Aires
Eindelijk is het zover, pa is aangekomen in Baires. Vrijdag kwam ik hier in de hoofdstad aan en ben nadat Farah uit school kwam samen met haar de stad ingegaan. We hebben Truco gespeeld (uitslag niet zo belangrijk), geshopt en 's avonds weer een goed gegeten. De volgende dag dan eindelijk pa opgehaald, twee uur met de bus heen naar het vliegveld en weer terug. We sliepen bij een Nederlandse jongen die met zijn Argentijnse vriendin aan de drukste straat van BA woont, de Avenida de Mayo. Hij had een heel klein appartementje dus we moesten 's avonds de bedbank delen. Ach, we hadden de hele dag gelopen dus dan slaap je wel. Vandaag hebben we een busticket gekocht want morgen nemen we de bus naar de grote badplaats Mar del Plata, heerlijk een paar dagen op het strand liggen.
Maar pap, misschien kan jij even vertellen wat we gedaan en gezien hebben, en hoe je alles ervaart hier:
Om te beginnen was ik op donderdag naar Terneuzen gegaan met Eveline, de andere dag om 5 uur op en samen naar Brussel, afscheid met dikke kussen en toch wel een traantje, Als je elkaar nog nooit langer dan een paar dagen niet hebt gezien in de laatste 26 jaar!!!
Toen na wachten en reizen en wachten en reizen was ik eidelijk in Buenos Aires. Een enorme drukke stad. Eerst de bagage gedropt en de (lege) extra koffer bij Farah.
Daarna zijn we de stad ingegaan met z'n drieen, omdat er een museumnacht was waarbij je door de hele stad gratis naar allerlei activiteiten konden.
Wij gingen naar een hele moderne wijk met gigantische gebouwen waar ook het een en andere op geprojecteerd werd.
We hebben daar leuke plaatjes van kunnen maken.
Toen we naar de Nederlander, Stef, gingen nog lekker zitten praten maar we gingen toch wel snel naar bed.
Ja, wat wil je na een hele nacht met bijna geen slaap.
Zondag zijn we eerst samen naar de wijk La Boca gegaan. Dit is een hele oude arbeiders wijk, met allemaal gekleurde huizen en heel veel tangoterrassen en heel veel artistieke winkeltjes met prachtige dingen. Daarna zijn we naar een andere wijk gegaan, San Telmo. Hier waren alle straten vol met stalletjes met van alles wat je maar kunt denken en overal muziek(tango natuurlijk)'s avonds hebben een heerlijke Argentijnse biefstuk gegeten met een lekker wijntje erbij, nadat we eerst nog op een heerlijk terrasje het plaatselijke bier hadden geproefd.
Vandaag (maandag), zijn we 's morgens naar de begraafplaats geweest waar ook Evita ligt.
Die begraafplaats is al een dorp op zich. De rest van de dag hebben we een beetje door diverse wijken gezworven. Morgen, zoals Vincent al schreef naar Mar del Plata en een beetje naar het strand. Daarna zien we wel weer, maar dat horen jullie nog wel. Ik vind het hier wel prettig en kan het iedereeen aanraden.
Je wordt wel overvallen door zoveel verschillende indrukken, maar over het algemeen zijn de mensen hier in iedergeval heel aardig en kunnen ze net als de Engelsen keurig in een rijtje wachten. Dit was wel even, dus Vincent, als je nog wat hebt ga je gang.
Nou, ik heb hier weinig aan toe te voegen, behalve dat je eerste map met fotos online staat: http://www.mijnalbum.nl/Album=M6EV6VQA
ps, Marise en Sylvia, ik ben vanmorgen een half uur bezig geweest om die baard te verwijderen, maar ik ben weer glad hoor :), trouwens pa kon er ook wat van!
Aan Jan, Marloes, Manoli en Thijs, bedankt voor jullie 'Argentijnse kaartje', erg leuk. Supergaaf, alleen zijn jullie wel wat veranderd.
Nou hou jullie taai allemaal, we laten snel weer wat horen,
Groeten Vincent en Menso.
18 November 2008 - 09:03
Nan:
Hoi liefje en Menso, ik vond het super leuk om de hele avond met jullie en Farah te Skypen! Zo was het net alsof ik toch een beetje bij jullie ben :). Ik ben blij dat je de Sintcadeautjes leuk vond en ik hoop dat het avondeten gesmaakt heeft ;). Ik verheug me erg op je terugkomst schat, maar ook om Farah te ontmoeten hier in Leiden of in Egypte! Ik ben jaloers dat jullie een paar dagen naar het strand gaan, want hier op het strand wordt je gezandstraald en is het koud (het wordt dit weekend maar 4 graden overdag :(). Toch wens ik jullie heel veel plezier ;) samen en ik hoop dat jullie heel veel mooie dingen gaan doen en zien. Hou ons op de hoogte, dikke kus van Nan xxx -
18 November 2008 - 13:04
Bert H. Aka Bhoeyb:
Hoi Vincent.
Eerder toevallig kwam ik op deze site terecht en dacht, hé, die zit in Argentinië. Leuk te lezen dat je het naar je zin hebt. Vergeet je niet enkele biljetjes voor Eurobilltracker.com te scoren ;-) ?
Het beste daar en geniet ervan ... Bert. -
18 November 2008 - 13:06
Bert H. Aka Bhoeyb:
Hoi Vincent.
Het beste daar en geniet ervan ... Bert. -
18 November 2008 - 18:35
Ciel:
Ben toch wel heel benieuwd naar die uitslag truco.............
22 November 2008 - 11:36
Marieke En Frank:
Hey vincent en menso,
Klinkt allemaal weer erg goed, al die verhalen. (natuurlijk hoe kan het ook anders!) Veel reisplezier en kom niet al te bruin thuis he? Wij gaan het weekend skieën, het sneeuwt hier namelijk :P
xxx Frank en marieke