Che boludos
Door: Vincent
Blijf op de hoogte en volg Vincent en Nanja
30 September 2008 | Argentinië, Buenos Aires
Ik ben aan mijn 5e week Spaans begonnen en gister ging het over woorden als: ik koop HET. (Sorry er zit Spaans, Engels en Nederlands in mijn hoofd en weet even niet meer hoe je het noemt.) Vandaag heb ik drie uur in het Spaans met de juf zitten praten over politiek, een monarchie of president en afvallen. De afgelopen weken en dagen vliegen voorbij en ik zag zojuist dat het vorige bericht al weer eeuwen geleden geplaatst is. Omdat de meeste dagen hetzelfde zijn hoeven ze ook niet allemaal apart genoemd te worden. Ik kan wel even vertellen hoe ze ongeveer verlopen.
Om half 9 ga ik naar school, en heb tot 1u les. Daarna gaan we vaak met z'n allen lunchen of lunch halen. Onze favoriet...empanadas. Deeg met daarin vlees, kip, groente of kaas/ui. Super lekker. Als de school geen middagactiviteit heeft, of als we er niet aan deelnemen, zitten we of op school te trucoen of in Rapa Nui te trucoen of met een ijsje bij het meer. Dit gebeurt zo'n beetje dagelijks, maar gelukkig af en toe kunnen we de kaarten wel even laten liggen en wat anders doen.
Vrijdag de 19e hebben we gebowled, niks bijzonders zou je denken, ware het niet dat de pillonnen niet weggeschoven worden, nee er staat een mannetje ze een voor een weer overeind te zetten. De hele avond door, kijk maar: http://www.mijnalbum.nl/Album=7JBJIWUT
Zaterdag de 20e hebben we een bezoek gebracht aan hotel Llao Llao en de omgeving ervan. Een enorm bos waar we, Farah, Milou en haar vriend Tom, gewandeld hebben. (Zonder onze Truco-koningin Kathy, want die ging die dag terug naar de USA). Het hotel is beroemd want daar is The Shining van Stephen King gefilmd. De omgeving is prachtig, geniet even mee: http://www.mijnalbum.nl/Album=DJ46N6UN
Afgelopen vrijdag organiseerde de school weer een trektocht, ditmaal naar Cerro Campenaro, en nu weet ik het zeker, ik ben op de mooiste plek ter wereld geweest: http://www.mijnalbum.nl/Album=CWZMVWPP
´s Avonds vierde Milou haar verjaardag en zijn we uit eten geweest. Dit had de uitslag van de prijsvraag moeten worden alleen liep dit niet helemaal zoals gepland. Caecil, ik wilde jouw opdracht vervullen (aantonen dat Maxima uit Argentinië komt), dus we gingen eten in het restaurant van...haar broer in Bariloche. Alleen was haar broer die avond niet aanwezig en viel dus mijn hele plan in duigen. Gelukkig zijn er hier nu veel Nederlanders (de halve school is Dutch) dus we hebben besloten terug te gaan als Martin er wel is. Zodra dat gebeurt is hier een uitgebreid verslag. Caecil, de prijs heb je echter wel al gewonnen!!!
Zaterdag zijn we naar Villa La Angostura geweest en hebben fietsen gehuurd en zijn door de omgeving gaan fietsen. Het weer was super en de uitzichten ook: http://www.mijnalbum.nl/Album=CWZMVWPP
Farah houdt ook enorm van fotos maken, daarom een klein mapje met wat fotos van haar met mij erop: http://www.mijnalbum.nl/Album=PC8FZWXW
Volgens mij heb ik wel weer even alles beschreven, ik ga nog even trucoen en spreek jullie snel(ler) weer.
Dikke kus en hou jullie taai!
Vincent
30 September 2008 - 20:15
Juh Giesberrrt!
Ik heb een prijs gewonnen!!!!!!!!!!!!!!!
(ik wil ook gelukkig in de liefde blijven, hoor)
Ik ga het er even bij je inwrijven: ik ga héél Leiden op Drrrie Octoberrr hierover vertellen. Volgens mij gaat de hele stad daar een biertje op nemen..........
Mocht je nog tijd hebben, kijk even op: you tube, Tartuffe Drie Oktober is van ons. Van dezelfde maaksters als 'Kerst in de Kooi', héérljk Lèids.
Dankjewel, schat, voor het toekennen van de prijs, ik ben benieuwd wanneer het bewijs geleverd gaat worden!
Dikke kus terug, hou je haaks!
30 September 2008 - 20:16
Ciel:
O ja, en je foto's zijn prachtig. Ben nog steeds een beetje jaloers....... -
30 September 2008 - 20:34
Nanja:
Heeee moppie, ik spreek je heel vaak op msn, maar ik vind je verhalen ook zo heerlijk om te lezen :). Leuk dat je deze opdracht hebt gekozen, dat wist ik nog niet ;). Je foto's zijn ook weer helemaal geweldig.
Nou schat, dikke kus weer van mij xxx -
01 Oktober 2008 - 19:44
Ciel:
Overigens heeft de Weerklank een beetje moeite om de tafelvoetbalwedstrijden in gebruik te houden. Iedereen mist je in ieder geval om die reden. Op de foto zag ik dat het virus nu toegeslagen heeft in Bariloche......... ariba ariba! -
02 Oktober 2008 - 18:05
Els De Haas:
Ha vincent,
Ik geniet van je verhalen, dus ga zo door. Jouw foto van Farah stond met een heel mooi stukje in het Leidsch Dagblad. Geniet nog maar veel, want zoals je al zei: de tijd vliegt! Liefs! -
03 Oktober 2008 - 12:11
Marloesje:
De foto's zijn echt prachtig! Je ziet er zelf ook goed uit, kan ook niet anders met zo'n leven! Schattig hondje, doe maar in je tas en neem maar mee....
Gisteravond 3 oktober, Jan v K heeft je nog gesmst....Het was supergezellig. Thijs, Petra en Jan waren erbij, dus een echt oud weerklankersavondje, waar je eigenlijk tussen hoorde te staan!!! Maar goed, als je rijk wilt worden, kun je dus alle bowlingbanen in Zuid-Amerika gaan moderniseren, je weet maar nooit, als je geld tekort komt!! Voor de rest gaat het op de Weerklank zijn gangetjes, er zijn niet echt spectaculaire gebeurtenissen eigenlijk, dinsdag gaan we naar de theatervoorstelling Strada, ben benieuwd! Maar ik wacht eigenlijk nog steeds op het verslag in het Spaans....Ben heel benieuwd hoe het gaat daarmee!
Ik vind het trouwens ook echt schattig dat al die leerlingen je nog hyven en hopen op een antwoord.....
Heel veel plezier nog! En voor je het weet zit je alweer in Nederland, dus geniet er ontzettend van, voor zover je dat nog niet deed.....
Kus -
03 Oktober 2008 - 17:57
Juh Giesberrrt!
De taptoe is volledig verregend gisteren, heb je wat dat betreft weinig aan gemist. Maar vandaag scheen de zon een beetje en was het droog, heerlijk. Ik ben zowaar naar de reveilll-je geweest en naar het koraal zingen. Wat een happening! Volgend jaar ben jij er ook weer bij, hoor!
De halve stad is zwaar bezopen, de andere helft daarnaar onderweg. Er wordt van alles door elkaar gegeten en gedronken: banaan met slagroom, bier, broodjes hamburger, patat, bier, kaneelstokken, hutspot, nog een patatje, en o ja bier. De decibellen overstijgen wéér het toegestane aantal, hier en daar wordt gevochten, mensen stáán te slapen, zwalken heen en weer over straat (kortste weg?), overal lege bierglazen.
Weet je, eigenlijk niks nieuws aan de horizon, het gaat al zo sinds 1574.
Kijk voor leuk Léids nieuws en foto's: www.leiden.web-log.nl. Kun je er toch een beetje erbij zijn.
Kus!
03 Oktober 2008 - 21:10
Marise:
Ha Vince!
Op avonden van 3 oktober mis ik jou enthousiastme toch wel. Ook bij K&G waar jij altijd zo gezellig aanwezig bent is een leegte zonder jou maar wat K&G betreft krijg je volgend jaar een nieuwe kans( net als ik, had ik er zo naar uitgekeken een jaar lang omdat ik had het vorig jaar ook al moeten missen) want het werd halverwege afgelast vanwege hagel en aankomend zwaar onweer. K&G junior was bezig!
We hebben nog wel kunnen zien dat de stok werd overgedragen aan de jongere tamboermatraite en dat de oudere een lintje kreeg in de orde van oranje nassau dus dat was wel heel gaaf!
Ik kijk uit naar volgend jaar als je er weer bij bent :)
Kennen ze daar ook hutspot!?
Marijn en ik hebben pizza gegeten....op het Noordeinde.....haha!!!
xxx -
03 Oktober 2008 - 23:11
Henny:
Hoi Vince,
Lees je berichtgeving helaas nu pas, maar lees wel dat je je goed vermaakt. Have fun! Mijn spaans is onvoldoende om je ermee te plezieren.
04 Oktober 2008 - 08:31
Ciel:
even een klein vervolg op Marise:
K & G = Kaal & Geplukt.
Onze Léidse trots staat op de rand van de afgrond wegens wanadministratie. Hoop dat de collecte tijdens de optocht flink wat opgeleverd heeft. -
04 Oktober 2008 - 16:50
Nanja:
Zitten we zo te genieten van K&G junior, moeten ze stoppen en is het niet meer verder gegaan!!! Zo loop je dan chagerijnig op de 2 oktober Kermis... ;-) -
05 Oktober 2008 - 13:31
Marco:
Hoi Vincent, volgens mij heb je het best naar je zin daar. Mooie omgeving en goed gezelschap. Heel bijzonder landschap zeg met flinke besneeuwde bergen op de achtergrond. Volgens mij loopt alles tot nu toe naar wens bij jou. Goed joh. TIP ! Maak echt zo veel mogelijk foto's en films van alles wat je ziet.
Groetjes Marco